Ailelerimize Önemli Duyuru!

Değerli Anne ve Babalar,

Sizleri 2 Mayıs 2024 Perşembe günü, Fatih İlkokulu'nda düzenlenecek özel bir seminere davet ediyoruz!

Aile-çocuk iletişimi ve çözüm yolları konusunda eğlenceli ve sonuç odaklı bir seminer sizleri bekliyor.

*Program Bilgileri:

- Tarih: 2 Mayıs 2024 Perşembe

- Yer: Okulumuz Konferans Salonu

- Birinci Grup: 12.00 - 13.00

- İkinci Grup: 13.30 - 14.30

Seminere katılım ücretsizdir ve tüm anne ve babaları bekliyoruz!

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü kutlama programı Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Okul Müdürü Mehmet ŞEN tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterileri ve halk oyunu gösterilerle son buldu.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin SEZER, Okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarı dileğinde bulundu. Müdürümüze nazik ziyareti için şükranlarımızı arz ederiz.

Nis

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz Tophane gezisi düzenledi. Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla okuldan alınan öğrenciler Tophane'de nöbet değişimini izlediler. Saat kulesini, panoramik Bursa manzarasını izlediler simitlerini içtiler. Bursa'ya gelen Koreli turistlerle simitlerini paylaştılar. Vatanseverlik kavramını yerinde gören öğrencilerimiz turistlerle misafirperverlik değerini de ne kadar özümsediklerini ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldular.

Mrt

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası ''Yaşlılara Saygı Haftası'' olarak anılmaktadır.

Mrt

Sürdürülebilir bir gelecek için suyun değerini biliyoruz.

Mrt

Bursa Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) kapsamında düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvası başladı.

Fatih İlkokulu - Nilüfer Mukaddes Yazıcılar İlkokulu  : 7 - 1

Fatih İlkokulu - Bilge Malcıoğlu İlkokulu  : 4 - 1

Mrt

''Fatih Okuyor'' projesi kapsamında 3. sınıfa giden kızı Güldehan ÖZKUL ile yazdığı ELİM AYAĞIMDA kitabı ve BAŞIM DERTTE kitaplarının yazarı Recep ÖZKUL ile ilk söyleşimizi gerçekleştirdik. Kitaplarını imzalatan öğrenciler yazarlık mesleğini tanıma fırsatı buldular. Yazarımıza okulumuzu ziyareti ve keyifli sohbeti için Fatih İlkokulu ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk Milettinin kahramanlık destanıdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatan müdafasında canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Okur Yazar Buluşması

Mrt

“Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” temasıyla sağlıklı beslenmenin önemini kavrayan öğrencilerimiz, okul bahçesinde spor yaparak sağlıklı bir yaşam için egzersiz önemi hakkında farkındalık oluşturdular.

Mrt

Ülkemizin 2053 net sıfır iklim hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir enerji politikası oluşturmak, enerji arz güvenliğini güçlendirmek ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için enerji verimliliğini önceliklendirmek vizyonu ile 10 stratejik amaç, 23 hedef belirlendiği belirlenen hedeflere ulaşabilmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planında, sanayi ve teknoloji, bina ve hizmetler, enerji, ulaştırma, tarım, yatay konutlar, start-up ve dijitalleşme olmak üzere toplam 7 kategori 61 eylem ve 266 faaliyet bulunduğu stratejik planlamaya enerji.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Mrt

Okulumuz 2/E sınıfı öğrencilerimiz ''Fatih Okuyor Projesi'' kapsamında Bursa'da 21. sin düzenlenen Kitap Fuarını katıldılar.

Öğrencilerimiz, fuar alanında birçok yayınevinin standını ziyaret ederek birbirinden değerli kitaplarla tanışma fırsatı buldular.

Ock

Karne Heyecanı

Ock

''Sağlıklı Besleniyorum Projesi'' kapsamında 2/E Sınıfı öğrencilerimiz muz günü etkinliği ile sağlıklı öğün yaparak güne başladılar.