OYUNUN DİLİ

Oyunun Dili eTwining projesinin Kurucu ortaklığını Okulumuz Okul Öncesi Öğretmenlerinden Filiz AKSU YAŞIN yapmakta ve Uyum Sınıfı Öğretmeni Hidayet TÜRKKAN proje ortaklarında yer almaktadır.

Bu projemizin amacı;

Tarih boyunca insanlar, çeşitli sebeplerle göç etmek durumunda kalmışlardır. Göç eden insanlar özellikle dil açısından gittikleri ülkelerde zorluk yaşamaktadır. Gittikleri ülkenin dilini öğrenemeyen çocuklar okul hayatında başarısız olup iş bulmada büyük sıkıntılar yaşamakta buda ülkenin gelişmişlik düzeyini düşürmektedir.
Oyun çocuğun dünyasıdır. Bütün dünyada çocuklar oyunla çevresini tanır. Oyunun çocuğun gelişiminin önemli bir unsuru olması ve doğal öğrenme aracı olması tüm yaş grupları ve oyun türleri için geçerlidir. Bizler ülkemize göç etmiş eğitim çağındaki çocuklarımıza arkadaşları ile olumlu bir iletişim içinde olması ve okulda kendini güvende hissetmesi için okula ve sosyal ortama uyum sağlayabilmeleri için oyun ve ritimlerle çocuklara Türkçeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Böylelikle ülkemize göç eden öğrencilerimiz okula daha kolay adapte olacak, akranlarıyla daha sağlıklı iletişim kuracak ve özgüveni gelişecektir. Türkçeyi öğrenen öğrencilerin eğitim düzeyi artacaktır.

Projemizdeki etkinliklerimiz

Filiz AKSU YAŞIN-FATİH İLKOKULU-Kırmızı Rengi Öğreniyorum Sanatsal Çalışmalarım

Hidayet TÜRKAN - Fatih İlkokulu Kırmızı Renk Sanat Çalışmaları ve Panosu

Cumhuriyet Akrostiş Şiir Öğrenci Çalışmaları