BANA MASAL ANLAT

Proje hakkında

Günümüzde günlük yaşam faaliyetlerin ve etkinliklerinin teknolojik ortamda yapılmaktadır. Eğitimde de çocukların teknoloji ve dijital nesnelerle iç içe olmaları eğitim hayatının bir gerçeği haline gelmiştir.
Bir diğer gerçeğimiz ise çocuklarımızın eğitiminde geleneksel kültürel mirası öğelerimizi eğlenceli ve faydalı eğitim aracı olarak kullanılması gerekliliğidir.
Bu sebeple, çocukların hayal kurmalarını, kendilerini keşfetmelerini, dünyaya umutla bakmalarını ve evrensel değerleri özümsemelerini sağlamak için bizler "BANA MASAL ANLAT" projesini masallarımız ve etkinlikleriyle çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirmeyi, ifade becerileri kazandırmayı, kültürel mirasımızı eğitimin içine alarak gelecek nesillere taşımayı hedefleyerek kaleme aldık.

• Kültürel miras farkındalığı geliştirmek
• Öğrencilerimize masallarımıza karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak
• Çocukların masal yoluyla hayal güçlerini zenginleştirirken teknolojiyi kontrollü kullanmayı öğrenmek.
• Çocuklarda sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek
• Yazılı-sözlü ve görsel ifade becerilerinin gelişme

ÇALIŞMA SÜRECI

Öğretmenlerin tanışma ve toplantıların yapılması, görev paylaşımı.
Proje ortağı öğretmenlere sosyal medya platformları oluşturulacak
Proje tanıtımı yapılacak
Projede kullanılacak masallar ve etkinlikleri tanıtılacak
Etkinliklerde kullanılacak web-2 araçları belirlenecek
Öğrencilerle tanışma ve toplantıların yapılması
Velilerle tanışma ve toplantıların yapılması
Proje poster ve logo belirleme çalışmaları
KASIM
Proje ortaklarımızın öğrencilerine sözlü ve yazılı kültür mirasımız maslarımızın tanıtılması ve masalarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturması.
Proje ortaklarımızın öğrencilerine ilk masallarını anlatmaları ve etkinliklerinin yapılması.
Projede yer alan öğrencilerimize okul müdüründen masal dinleme ve etkinlik çalışmalarının yapılması.
ARALIK
Okulumuzun bulunduğu il veya ilçe milli eğitim müdürümüzden masal dinleme ve etkinliklerinin yapılması.
Bulunduğumuz bölgenin mülki amirinden masal dinleme ve etkinliklerinin yapılması
OCAK
ortak ürünler ve kapanış

BEKLENEN SONUÇLAR

Güçlü iletişime sahip, hayal kurabilen, kültürel mirasının farkında olan, Türkçeyi doğru ve etkin bir şekilde kullanabilen, bir öğrenci topluluğu.
Hayatı boyunca öğrenmeye açık, motivasyonu yüksek, kendini devamlı geliştiren bir öğretmen topluluğu

Yayın: 25.09.2021 - Güncelleme: 08.10.2021 12:23 - Görüntülenme: 8042