WEB 2.0 ARAÇLARI ILE EĞLENEREK ÖĞRENİYORUM

Proje hakkında

Projemizin temel amacı öğretim programlarımızda yer alan kazanımları, çeşitli web.2 araçları kullanarak öğrencilerimize eğlenceli ve kalıcı bir şekilde kazandırmaya çalışmaktır Günümüz eğitim şartlarında her ders ve her konu için web 2.0 araçları ,anlamayı kolaylaştıran ve öğrenme etkinliğini daha keyifli hale getiren araçlardır .Öğrenciler web 2.0 araçlarını öğrenerek ve kullanarak , daha etkili ve kalıcı öğrenme sağlayacaklardır. Bu anlamda projemiz ,ortak öğretmen ve öğrencilerimiz ile işbirliği içinde yapılacak etkinliklerle web 2.0 araçlarını öğrenme konusunda çok yararlı olacaktır.

Proje hakkında

Projemizde hedeflerimiz:
1.İlkokul seviyesinde ders ve müfredatla ilişkilendirilerek her ay 2 tane web 2.0 aracının öğrenilmesi.
2. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin teknolojinin eğitimde kullanılmasındaki alt yapı eksiklerini gidermek
3.Projeye ortak öğretmen ve öğrencilerin birbirleri ile iletişim ve işbirliği içinde web 2.0 araçlarını öğrenerek ortak amaç ve hedeflerde buluşmalarının sağlanması.
4.Teknoloji ile sürekli etkileşim içinde olan öğrencilerimizin bu etkileşiminin yararlı ve çeşitli becerileri kazanmaya yönelik olmasının sağlanması.
5. Çalışmalarında teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilir.
6. Güvenli internet ve internet etiği kurallarını bilir ve uygular.

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje süreci 1 MART-31MAYIS tarihleri arasını kapsamaktadır. Toplam 6 tane web 2.0 aracı öğrenilecek olup süreç tüm proje ortaklarının işbölümü ve işbirliği içerisinde yürüyecek şekilde ilerleyecektir. Öğrenilecek web 2.0 araçları ilkokul seviyesinde ders ve müfredatla ilişkilendirilecek, bu kapsamda ortak çalışmalar da yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje soncunda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle proje kapsamında öğrenilen web 2.0 araçlarımızı kullanarak çeşitli ortak etkinlikler ortaya konacaktır. Yapılacak işbölümü ve işbirliği ile proje sonucunda çeşitli dijital ürünler proje çıktısı olarak oluşturulacaktır. Farklı ve yaratıcı çözümler geliştirebilmeleri sağlanacaktır. Yapılan çalışmalar facebook,TwinSpace ve oluşturulan grup sayfalarında paylaşılacak.

Yayın: 11.04.2022 - Güncelleme: 16.01.2023 17:53 - Görüntülenme: 237