Facebook Kullanım Rehberi

Öğrencileri Çevrimiçi Güvenli Tutmak

Facebook Kullanım Rehberi

Okulumuz, İnternetin güvenli ve sorumlu kullanımını teşvik etmeye kararlıdır ve bu nedenle, bu özel konuyu bir endişe olarak dile getirmenin sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Çocuklar okulda Facebook'a erişemezken, başka herhangi bir bilgisayardan veya akıllı telefon gibi taşınabilir elektronik cihazlardan Facebook'a erişebilirler. Facebook gibi web siteleri harika iletişim ve sosyal bağlantılar sunar, ancak hedef kitleleri düşünülerek oluşturulurlar ve bu özellikle 13 yaşın üzerindedir.

Siteyi kullanan 13 yaşın altındaki çocuklar için olası riskler şunları içerebilir:

Facebook "yaş hedefli" reklamları kullanır ve bu nedenle çocuğunuz, kayıt olurken belirttikleri yaşa bağlı olarak cinsel veya diğer uygunsuz nitelikler;

Çocuklar, gerçek hayatta tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul edebilir ve bu da uygunsuz iletişim veya davranış riskini artırabilir;

Facebook'ta yayınlanan veya paylaşılan dil, oyunlar, gruplar ve içerikler denetlenmez ve

bu nedenle saldırgan, yasa dışı veya çocuklar için uygun olmayabilir;

Kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğraflar kontrol edilmez ve bu nedenle çocuklar uygunsuz resimlere maruz kalabilir ve hatta kendi fotoğraflarını yayınlayabilir;

Reşit olmayan kullanıcılar kimliklerini gizli tutma olasılıkları daha düşük olabilir ve yaşları hakkında yalan söylemek, onları gizlilik ayarları ve seçenekleriyle ilgili daha fazla riske maruz bırakmak;

Facebook, zorbalar tarafından ve diğer uygunsuz temaslar nedeniyle istismar edilebilir;

Facebook üyelerini doğrulayamaz ve doğrulamaz; bu nedenle, çocuğunuzun çevrimiçi olduğu konusunda yalan söyleyebiliyorsa, başkalarının da yapabileceğini unutmamak önemlidir!

Ebeveynlere, bu tür siteleri reşit olmayan yaşta kullanmanın risklerine işaret etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz, böylece çocuğunuzun bir profile sahip olmasına izin verip vermeyeceğiniz konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz. Çocuklarımızdan herhangi birinin güvenliğini veya iyiliğini ilgilendiren bir sorun dikkatimize gelirse harekete geçeceğiz (yaşlı profiller altında bildirimde bulunmak gibi).

Çocuğunuzun bir Facebook profiline sahip olmasına karar verirseniz, size şiddetle tavsiye ederiz:

Profillerinin özel olarak ayarlandığından ve gönderilen bilgileri yalnızca arkadaşların görebildiğinden emin olun;

Çocuğunuzun kullanımını izleyin ve kişisel bilgileri paylaşmama ve saldırgan mesajlar veya fotoğraflar yayınlamama gibi güvenli ve uygun çevrimiçi davranışlar hakkında onlarla konuşun.

Facebook'ta ebeveynlere yönelik aşağıdaki linkte verilen tavsiyelere bir göz atmanız tavsiye ediyoruz.

Kendi profilinizle arkadaş olmalarını isteyin, böylece çevrimiçi olarak ne yayınladıklarını bilirsiniz.

Çocuğunuzun aşağıdaki kuralları anladığından emin olun:

Profilinizi her zaman gizli tutun;

Gerçek hayatta tanımadığınız arkadaşları asla kabul etmeyin;

Asla kimliğinizi açığa çıkarabilecek hiçbir şey yayınlamayın;

Ebeveyninizin görmesini istemediğiniz hiçbir şeyi asla yayınlamayın;

Güvendiğiniz bir yetişkine söylemeden, yalnızca çevrimiçi tanıdığınız biriyle tanışmayı asla kabul etmeyin;

Kendinizi tehdit altında hissederseniz veya biri sizi üzerse her zaman birine söyleyin.

Yayın: 14.10.2021 - Güncelleme: 16.01.2023 17:37 - Görüntülenme: 217