T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Fatih İlkokulu

e-Güvenlik POLİTİKASI ve AMAÇLARI

e-Güvenlik POLİTİKASI ve AMAÇLARI

e-GüvenlikPOLİTİKASIveAMAÇLARI

1.        OKULUMUZ,E-güvenliğin(e-Güvenlik),bilgisayarlar,tabletlerveceptelefonlarıgibiteknolojiyikullanırken,dijital dünyadakiçocuklarınveyetişkinlerin korunmasıiçin vazgeçilmezbirunsurolduğunainanmaktadır.Vebudoğrultudagerekliçalışmalaryapılmaktadır.

2.        OKULUMUZ, Sanal platformlarınve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli birparçası olduğuna inanmakta olup çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri vebunlaratepkivermekvestratejilergeliştirmeninyollarınıöğrenmeleriiçindestekleyiciçalışmalaryapmaktadır.

3.        OKULUMUZ,eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelinmeslekiçalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için toplumun kaliteli İnternet erişimisunmayükümlülüğünesahiptir

4.        OKULUMUZ,tümçocuklarımızınvepersonellerimizinsanalortamlardapotansiyelzararlardankorunmasınısağlamaklasorumludur.

5.    OKULUMUZDA,E-Güvenlikpolitikasınınamacı;

 

·          OKULUMUZ , güvenli ve güvenli bir ortam olduğundan emin olmak için, toplumun tümüyelerindenbeklenen ana ilkeleri, güvenlive sorumlu kullanım teknolojisi ile ilgili olaraktanımlamak.

·          OKULUMUZ,topluluğununtümüyeleriniçevrimiçiolarakkorumakvegüvenliğinisağlamak.

·          Teknolojininpotansiyelriskleriveyararlarıkonusundaokulumuztopluluğununtümüyelerindefarkındalıkyaratmak.

·          Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışlarıonlineolarakmodellemekveteknolojiyikullanırkenkendistandartlarınıveuygulamalarınıyönetmegereksinimininfarkındaolmak.

·          Okuldakitümüyelertarafındanbilinençevrimiçigüvenlikendişelerineyanıtverirkenaçıkçakullanılacakprosedürleritanımlamak.

·          Bu politika, yönetim organı,öğretmenler, destek personeli, harici yükleniciler, ziyaretçiler,gönüllülerveokul adınahizmet verenveyabunlarıyerinegetiren diğerkişiler (topluolarak bupolitikada ´personel´olarak anılacaktır)dahil olmak üzere tüm personel için geçerlidir ) yanı sıraçocuklarveebeveynler.

·          Bu politika, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarınınkullanımı için geçerlidir; çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar,tabletler veyamobil cihazlar gibi uzaktan kullanımiçin okul tarafındanverilencihazlar için degeçerlidir.

 

6.    Tümçalışanlarınkilitsorumluluklarışunlardır:

o    Çevrimiçigüvenlikpolitikalarınıngeliştirilmesinekatkıdabulunmak.

o    KabulEdilebilirKullanımPolitikalarını(AUP´lar)okumakveonlarabağlıkalmak.

o    Okulsistemlerininve  verilerin  güvenliğindensorumluolmak.

o    Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlikkonusundaki farkındalığa sahip olmak ve onların bakımındaçocuklarlanasılilişkiliolabileceklerinibilmek.

 

o    Yeni vegelişmekteolanteknolojilerkullanıldığındaiyiuygulamalarımodelleme

o    Mümkünolduğuncamüfredatileçevrimiçigüvenlikeğitiminiilişkilendirme.

o    Okul koruma politikalarını ve prosedürlerini takip ederek endişe duyan bireylerin belirlenmesi veuygunönlemalınması.

o    Çevrimiçigüvenlikkonusununezamanvenekadariçtevedıştatırmanacağınızıbilmek.

o    Çevrimiçigüvenlikkonularda,dahilivehariciolarak,uygundesteğinişaretinikoymak.

o    Kişiselvekişiselteknolojikullanımlarında,hemaçıkhemdekapalıalandaprofesyonelbirdavranışseviyesininkorunması.

o    Olumluöğrenmefırsatlarınavurguyapmak.

o    Bualandameslekigelişimiçinkişiselsorumlulukalmak.

 

7.    Çocuklarınvegençlerinbaşlıcasorumluluklarışunlardır:

o    Çevrimiçigüvenlikpolitikalarınıngeliştirilmesinekatkıdabulunmak.

o    OkulunKabulEdilebilirKullanımPolitikalarını(AUP´lar)okumakveonlarabağlıkalmak.

o    Çevrimiçiveçevrimdışıbaşkalarınınhislerinevehaklarınasaygıduymak.

o    İşler tersgiderse,güvenilirbir yetişkinden yardımistemek veçevrimiçigüvenliksorunlarıylakarşılaşandiğerkişileridesteklemek.

 

8.    Bireyselyaşlarına,yeteneklerinevezayıfyönlerineuygunbirseviyede:

o    Kendilerinivebaşkalarınıçevrimiçiolarakkorumakiçinsorumlulukalmak.

o    Yenivegelişmekteolanteknolojileringetirdiğifırsatlarverisklerleilgiliolarakkendibilinciveöğrenimlerindensorumluolmak.

o    Bellibirteknolojiyikullanmanınkişiselrisklerinideğerlendirmekveburisklerisınırlamakiçingüvenlivesorumluluksahibidavranmak.

 

9.    Ebeveynlerinbaşlıcasorumluluklarışunlardır:

o    Okul Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak, çocuklarını bupolitikaya bağlı kalmaya teşviketmekveuygunolduğuncakendilerinindebağlıkalmasınısağlamak.

o    Çocuklarıylaçevrimiçigüvenlikkonularınıtartışmak,okulunçevrimiçigüvenlikyaklaşımlarınıdesteklemekveevdeuygun güvenliçevrimiçidavranışlarıpekiştirmek.

o    Teknolojivesosyalmedyanıngüvenliveuygun kullanımınımodellemek.

o    Davranışlarında,çocuğunçevrimiçiolarakzarargörmetehlikesialtındaolduğunugösterendeğişiklikleribelirlemek.

o    Okul veyadiğeruygun kurumlardan,kendileriveya çocukları çevrimiçiproblemveyasorunlarlakarşılaşırsayardımveyadestekistemek.

o    Okulunçevrimiçigüvenlikpolitikalarınınoluşturulmasınakatkıdabulunmak.

o    Öğrenmeplatformlarıvediğerağkaynaklarıgibiokulsistemlerinigüvenliveuygunbirşekildekullanmak.

o    Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci veöğrenimlerindensorumluolmak.

 

10.ÇevrimiçiİletişimveTeknolojininDahaGüvenliKullanımı

11.Okul/websitesininyönetilmesi

o    Websitesindeiletişimbilgileriokuladresi,e-postavetelefonnumarasıolacaktır.Personelveyaöğrencilerinkişiselbilgileriyayınlanmayacaktır.

 

o    OkulMüdürüyayınlanançevrimiçiiçerik için genelyayın sorumluluğunualacak vebilgilerindoğruveuygunolmasınısağlayacaktır.

o    Websitesi,erişilebilirlikfikrimülkiyethaklarınasaygı,gizlilikpolitikalarıvetelifhakkıdadahilolmaküzereokulunyayınyönergelerineuyacaktır.

o    Spam maillerden korunmak için e-posta adresleri çevrimiçi olarakdikkatli bir şekildeyayınlanacaktır.

o    Öğrenciçalışmalarıöğrencilerinizniyleyadaebeveynlerininizniyleyayınlanacaktır.

o    Okulwebsitesininyöneticihesabı,uygunbirşekildegüçlüşifreyleşifrelenerekkorunacaktır.

o    Okul,çevrimiçigüvenlikdahilolmaküzere,toplumunüyeleriiçinokulwebsitesindekorunmahakkındabilgigönderecektir.

 

·          Çevrimiçigörüntüvevideolaryayınlama

·          Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resim kullanımı politikasına uygunşekildekullanılmasınısağlayacaktır.

·          Okul , resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, DavranışKuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarınınkullanımı gibi diğerpolitikalarveprosedürlereuygunşekildeyer almasınısağlayacaktır.

·          Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarakyayınlanmasındanönceherzamanebeveynlerinyazılıiznialınacaktır.

 

·          Kullanıcılar

·          Öğrenciler,birvideokonferansaraması veyamesajıhazırlamadanveyacevaplamadanöncebiröğretmeninizinisteyecektir.

·          Videokonferans,öğrencilerinyaşıveyeteneğiiçinuygunbirşekildedenetlenecek.

·          Velilerinrızası,çocuklarvideokonferansfaaliyetlerinekatılmadanöncealınacaktır.

·          Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesini takiben, resmi ve onaylanmış iletişim kanallarıvasıtasıylagerçekleşecektir

·          Sadeceana yöneticilerevideokonferansyönetimalanlarınaveya uzaktankumanda sayfalarına

erişimhakkıverilecektir.

·          Eğitimselvideokonferansservisleriiçin özeloturumaçmaveşifrebilgileriyalnızcapersonellereverilecekvegizlitutulacak.

 

 

 

 

 

·          İçerik

·          Birvideokonferansdersi kaydederken,tümsitelervekatılımcılartarafındanyazılıizinalınacaktır.Konferansınbaşlangıcındakayıt nedeni belirtilmeli vevideokonferans kaydı tüm taraflara açıkolmalıdır.Kaydedilenmalzemelergüvenlibir şekildesaklanacaktır.

·          Üçüncütarafmateryalleridahiledilecekse,okulüçüncüşahsınfikrimülkiyethaklarınıihlal

etmektenkaçınmakiçinbukaydınkabuledilebilirolupolmadığınıkontroledecektir.

·          Okul,birvideokonferansakatılmadanöncediğerkonferanskatılımcılarıyladiyalogkuracak.Okuldeğilse,okulsınıfiçinuygunolanmateryaliteslimaldığınıkontroledecektir.

·          İnternetinveilgilicihazlarınuygunvegüvenliderslikkullanımı

·          İnternetkullanımı eğitimsel erişimin önemli bir özelliğidir ve tüm çocuklar bütünleşik okul müfredatınınbirparçasıolaraksorunlarınıyanıtlamakiçinstratejilergeliştirmelerinidestekleyecek

 

veonlarayardımcıolacakyaşaveyeteneğeuyguneğitimalacaklardır.Dahafazlabilgiiçinlütfenözelmüfredatpolitikalarınaerişin.

·          Okuluninterneterişimieğitimigeliştirmekvegenişletmekiçintasarlanacaktır.

·          İnterneterişimseviyelerimüfredatgereklilikleriniveöğrencilerinyaşveyetenekleriniyansıtacakşekildegözdengeçirilecektir.

·          Çalışanlarıntümüyeleri,çocuklarıkorumakiçintekbaşınafiltrelemeyegüvenmeyeceklerinin

farkındadırvegözetim,sınıfyönetimivegüvenlivesorumlukullanımeğitimiönemlidir.

·          İçerik;Öğrencilerinyaşlarınaveyeteneklerineuygunolacaktır.

·          Tüm okul ait cihazlar, okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikasına uygun olarak ve uygungüvenlikvegüvenlikönlemlerialınarakkullanılacaktır.

·          Personelüyeleri,websitelerini,araçlarınıveuygulamalarınısınıftakullanmadan önceveya evdekullanmayıönerirkendaimadeğerlendirecektir.

·          Öğrenciler, bilginin konumlanması, alınması ve değerlendirilmesi becerileri de dahil olmak üzere,İnternettearaştırmadaetkilikullanımıkonusundaeğitilecektir.

·          Okul,personelinveöğrencilerinİnternet´tentüretilenmateryallerintelifhakkıyasalarınauygunolmasınıvebilgikaynaklarınıkabuletmesinisağlayacaktır.

·          Öğrencilere, okudukları veya gösterilen bilgilerin doğruluğunu kabul etmeden önce eleştireldüşünmeleriöğretilecektir.

·          Çevrimiçi materyallerin değerlendirilmesi, her konuda öğretme ve öğrenmenin bir parçasıdır vemüfredattabirbütünolarakgörülür.

·          Okul, öğrencileri ve çalışanlarımızın güvenli ve gizli bir ortamda iletişim kurmalarını ve işbirliğiyapmalarınısağlamakiçininternetikullanmaktadır.

 

·          KişiselCihazlarınveCepTelefonlarınınKullanımı

o    Ceptelefonlarınınveçocukların,gençlerinveyetişkinlerarasındakidiğerkişiselcihazlarınyaygınbir şekilde sahiplenilmesi, tüm okulumuz üyelerincep telefonlarınınve kişisel cihazların sorumlubir şekildekullanılmasınısağlamakiçingerekliadımlarıatmalarınıgerektirir.

o    Gençlerinveyetişkinlerin cep telefonlarınınve diğer kişisel cihazların kullanımı,okul tarafındankararlaştırılacakveokulKabulEdilebilirKullanımveyaCepTelefonuPolitikasıdahilolmaküzereuygunpolitikalardayeralacaktır.

o    Okulumuz, mobil teknolojilerle yapılan kişisel iletişimin, çocuklar, personel ve anne-babalariçingündelik yaşamın kabul edilen bir parçası olduğununfarkındadır;ancak, bu tür teknolojilerinokuldagüvenliveuygunbirşekildekullanılmasınıgerektirir.

 

 

 

·          Kişiselcihazlarınveceptelefonlarınıngüvenlibirşekildekullanılmasıiçinbeklentiler

o    Kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı yasaya ve diğer uygun okul politikalarına uygunolarakyerinegetirilecektir.

o    Sahayagetirilenhertürlüelektronikcihazınsorumluluğukullanıcıyaaittir.Okul,butüröğelerinkaybı,çalınmasıveyazarargörmesikonusundasorumlulukkabuletmez.Okul,butürcihazlarınpotansiyelveyafiilinedenolduğuolumsuzsağlıketkileriiçinsorumlulukkabuletmez.

o    Kötüye kullanım veya uygun olmayan mesajların veyaiçeriğin cep telefonlarıveya kişiselcihazlarla gönderilmesi, topluluğun herhangibir üyesi tarafındanyasaklanır ve herhangi bir ihlal,disiplin/davranışpolitikasınınbir parçasıolarakelealınacaktır.

 

o    Okulumuzun üm üyelerine cep telefonlarınıveya cihazlarını kayıp, hırsızlık veya hasardankorumakiçinadımatmalarıönerilir.

o    Okulumuzun tüm üyelerinden, kayboldukları veya çalındığıtakdirde yetkisiz aramaların veyahareketlerintelefonlarındaveyacihazlarında yapılamayacağındanemin olmak için şifreler / pimnumaralarıkullanmalarıönerilir.Parolalarvepinnumaralarıgizlitutulmalıdır.Ceptelefonlarıve kişiselcihazlarpaylaşılmamalıdır.

o    Okulumuzuntümüyelerine,ceptelefonlarınınvekişiselcihazlarınınsaldırgan,küçümseyenveyabaşka şekilde okul / ayar politikalarınaaykırı düşen herhangibir içerik içermediğinden emin olmalarıönerilir.

 

 

 

·          Öğrencilerinkişiselcihazlarınıveceptelefonlarınıkullanımı

 

·          Öğrenciler,kişiselcihazlarınveceptelefonlarınıngüvenliveuygunkullanımıkonusundaeğitimalacaklardır.

·          Bilişim araçlarını,okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses vegörüntüalarak,mesajvee-mailgöndererek,bunlarıarkadaşlarıylapaylaşarakeğitim-öğretimiolumsuzyöndeetkileyecek şekilde kullanmakaynı zamandaokulderssaatleriiçerisindetelefonbulundurmakkesinlikleyasaktır.

·          Çocukların cep telefonlarının ve kişisel cihazların tüm kullanımları, kabul edilebilir kullanımpolitikasınauygunolarakgerçekleşecektir.

·          Cep telefonları veya kişisel cihazlar, öğrencilerinbir öğretim üyesinin onayınıalarak onaylanmışveyönlendirilmişmüfredattabanlıetkinlikkapsamındaolmadıklarısürecederslerveyaresmiokulsaatlerindeöğrencilertarafındankullanılamaz.

·          Çocuklarınceptelefonlarınıveyakişiselcihazlarınıeğitimetkinliğindekullanımı,okulidaresitarafındanonaylandığındagerçekleşecektir.

·          Biröğrenciebeveynleriniarama gereğiduyduğunda,okultelefonunukullanmasına izin

verilecektir.

·          Ebeveynlerin okul saatlerinde cep telefonuyla çocuklarıyla iletişim kurmamaları,okul idaresinebaşvurmalarıönerilir.İstisnaidurumlardaöğretmeninonayladığışekildeistisnalaraizinverilebilir.

·          Öğrenciler,telefon numaralarınıyalnızcagüvenilirarkadaşlarınaveaileüyelerinevermelidirler.

·          Öğrencilere,cep telefonlarınınvekişisel cihazların güvenliveuygun bir şekilde kullanımıöğretilecekvesınırlarınvesonuçlarınfarkınavarılacaktır.

·          Öğrencinin kişisel cihazında veya cep telefonunda bulunan materyalin yasadışı olabileceği veyacezaibirsuçlailgilikanıtsağlayabileceğindenşüpheleniliyorsa,cihazdahaayrıntılıaraştırmaiçinpoliseteslimedilir.

 

·          Personelinkişiselcihazlarveceptelefonlarıkullanımı

o    Personelin, kendi kişisel telefonlarınıveya cihazlarını, çocukların, gençlerin ve ailelerinin, meslekibir kapasitede, ortamıniçinde veyadışındakibölgeleriylebağlantı kurmalarına izin verilmez. Bu konuyutehlikeyeatacaköncedenvarolanilişkileryöneticilerlegörüşülecektir.

o    Personel, çocuklarınfotoğraflarınıveyavideolarınıçekmek için cep telefonları,tabletler veya kameralargibi kişiselcihazlarıkullanmazveyalnızcabuamaçlaişlesağlananekipmanıkullanır.

o    Personel herhangi bir kişisel cihazı doğrudan çocuklarla kullanmaz ve ders / eğitim etkinliklerisırasındayalnızcaokultarafındansağlananekipmanıkullanır.

 

o    Personel, kişisel telefonlarınvecihazların herhangibir şekilde kullanımının daima veri koruma veilgiliokulpolitikasıveprosedürleriuyarıncayerinegetirilmesinisağlayacaktır

o    Personelkişiselceptelefonlarıvecihazlarıderssaatlerindekapatılıp/sessizmodageçirilir.

o    Bluetoothveyadiğeriletişimbiçimleri derssaatlerinde"gizlenmiş"veyakapalıolmalıdır.

o    Acildurumlardaokulidaresitarafındanizinverilmemişse,kişiselceptelefonlarıveyacihazlarıöğretimdönemleriboyuncakullanılamaz.

o    Personel,ceptelefonlarıvekişiselcihazlarüzerindensitedesatınalınaniçeriğinprofesyonelrolüvebeklentileriileuyumluolmasınısağlayacaktır.

o    Birpersonelokulpolitikasınıihlalettiğidurumlardadisiplinişlemiyapılır.

o    Bir personelin,bir cep telefonuna veya kişisel bir cihaza kaydedilen veyasaklanan yasadışı içeriğesahipolduğuveyacezagerektirenbirsuçişlemişolmasıdurumunda,poliseulaşılacaktır.

o    Personelinceptelefonunuveyacihazlarınıkişiselolarakkullanmalarınıiçerenherhangibiriddiayaokulyönetimpolitikasınıizleyerekyanıtverilecektir.

 

·          Ziyaretçilerkişiselcihazlarınveceptelefonlarınınkullanılması

o    Ebeveynlerveziyaretçiler,okulunkabuledilebilirkullanımpolitikasınauygunolarakceptelefonlarınıvekişiselcihazlarıkullanmalıdır.

o    Fotoğraflarveyavideolarçekmekiçinziyaretçilerveebeveynlertarafındanceptelefonlarınınveyakişiselcihazlarınkullanılması,okulresimkullanımıpolitikasınauygunolarakgerçekleştirilmelidir.

o    Okul, ziyaretçilere kullanım beklentilerini bildirmek için uygun tabela ve bilgileri sağlayacak vesunacaktır.

o    Personelin uygun ve güvenliolduğunda sorunlara karşı çıkması beklenir ve her zamanziyaretçilerinherhangibirihlaliniidareyebildirecektir.

 

·          Çocuklarınvegençlerinkatılımı veeğitimi

o    Öğrenciler arasında güvenli ve sorumlu internet kullanımınınönemi ile ilgili farkındalık yaratmakiçinbirçevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik)müfredatıoluşturulurveokuluntamamındayeralır.

o    Güvenlivesorumlukullanımileilgilieğitiminterneterişimindenönceyapılacaktır.

o    Müfredatgeliştirmeveuygulamadadahilolmaküzereokulçevrimiçigüvenlikpolitikalarıveuygulamalarıyazarkenvegeliştirirkenöğrencikatkılarıaranacaktır.

o    Öğrenciler,KabulEdilebilirKullanımPolitikasını, yaşlarınaveyeteneklerineuygunbirşekildeokumakveanlamakiçindesteklenecektir.

o    Tümkullanıcılaraağveinternetkullanımınınizleneceğibildirilecektir.

o    Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) PSHE, SRE, Citizenshipand Computing / BİT programlarına dahiledilecekvehemgüvenliokulhemdeevdekullanımınıkapsayacaktır.

o    KabulEdilebilirKullanımbeklentilerive Posterler,Interneterişimiolantümodalardayayınlanacaktır.

o    İnternetinveteknolojiningüvenlivesorumlukullanımı,müfredattavetümkonulardagüçlenecektir.

o    Dışarıdandestek,okullarındahili çevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik)eğitimyaklaşımlarınıtamamlamakvedesteklemekiçinkullanılacaktır.

o    Okul,öğrencilerinteknolojiyiolumluşekilde kullandıklarınıödüllendirecektir.

o    Okul, öğrencilerinihtiyaçlarınauygunolarakçevrimiçigüvenliğigeliştirmekiçin akraneğitiminiuygulayacaktır.

 

·          Personelinkatılımıveeğitimi

o    Çevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik) politikası, tüm çalışanlarınkatılımı için resmi olaraksağlanacakvetartışılacak ve korunma sorumluluğumuzun bir parçası olarakgüçlendirilecek vevurgulanacaktır.

o    Personel,İnternettrafiğininizlenebileceğinivetekbirkullanıcıyakadarizlenebileceğininfarkındaolacak. Okul sistemlerini vecihazlarını kullanırken takdir yetkisi ve profesyonel davranışgereklidir.

o    Personelin tüm üyelerine, profesyonel vekişisel olarak, güvenlivesorumlu İnternet kullanımıkonusunda güncel veuygun personel eğitimi, düzenli (en az yıllık) temelde çeşitli şekillerdesağlanacaktır.

o    Çalışanların tüm üyeleri, çevrimiçi davranışlarının okuldaki rolü ve itibarınıetkileyebileceğininfarkınavaracaktır.Mesleği veya kurumu çürüme durumuna düşürdüğüveyaprofesyonelyeteneklerinegüveninikaybetmişbirşeyinbulunduğudüşünülürse,kamusal,disiplinveyahukukiönlemleralınabilir.

o    FiltrelemesistemleriniyönetmeveyaBİTkullanımınıizlemesorumluluğutaşıyanpersonelinüyeleri, Liderlik Ekibi tarafındandenetlenecekve sorunları veya endişeleri bildirmek için açıkprosedürleresahipolacaklar.

o    Okul,çalışanlarınöğrencilerinyaşlarınaveyeteneklerinegörekullanmasıgerekenyararlıçevrimiçiaraçlarıvurgulamaktadır.

 

·          Ebeveynlerin katılımıveeğitimi

o    Okulumuz,çocuklarıninternetinvedijitalteknolojiningüvenilirvesorumlukullanıcılarıolabilmesiiçinana-babalarınoynayacaklarıönemlibirrolesahipolduklarınıkabuleder.

o    Ebeveynlerindikkatleri,okulaçıklamaları  veokulwebsitesindeokulçevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik)politikasınavebeklentilerineyönelecektir.

o    Okullarımızınbirparçasıolarakebeveynlerinçevrimiçigüvenlikbilgileriniokumalarıistenecektir.

o    Ebeveynler,Okula Kabul Edilebilir Kullanım Politikası´nı okumaya ve çocuklarıyla etkilerinitartışmayateşvikedilecektir.

o    Çevrimiçigüvenlikkonusundakiebeveynleriçin bilgiverehberlik,ebeveynlereçeşitli biçimlerdesunulacaktır.

o    Ebeveynlerin,çevrimiçiolarak çocuklarıiçinolumludavranışlarırolmodellemeleriteşvikedilecektir.

 

 

 

·          ÇevrimiçiOlaylaraveKorumasorunlarınayanıtverme

o    Okulun tüm üyeleri, cinsel içerikli mesajlaşma, çevrimiçi / siber zorbalıkvb. dahil olmak üzerekarşılaşılabilecek çevrimiçi risklerin çeşitliliğinden haberdar edilecektir. Bu, öğrencilere yönelikpersoneleğitimiveeğitimyaklaşımlarıiçerisindevurgulanacaktır.

o    Okulun tüm üyeleri, filtreleme, cinsel içerikli mesajlaşma, siber zorbalık, yasadışı içerik ihlali vb.gibiçevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik)endişelerinibildirmeprosedürühakkındabilgilendirilecektir.

o    Dijital Abone Hattı (DSL), daha sonra kaydedilecek olan çocuk koruma endişelerini içerenherhangibirçevrimiçigüvenlik(e-Güvenlik)olayıhakkındabilgilendirilecektir.

o    İnternet´inyanlışkullanımıileilgilişikayetler,okulunşikayetprosedürlerikapsamındaelealınacaktır.

o    Çevrimiçi/ siber zorbalıkile ilgili şikayetler, okulun zorbalık karşıtı politikası ve prosedürükapsamındaelealınacak

 

o    Personelinyanlışkullanımıileilgiliherhangibirşikayetokulmüdürüneyönlendirilecektir

o    Okulşikayetprosedürüöğrencilere,velilerevepersonelebildirilecektir.

o    Şikayetveihbarprosedürüpersonelebildirilecektir.

o    Okulun tümüyeleri,gizliliğin önemindenveendişeleribildirmekiçin resmi okulusullerineuymaihtiyacındanhaberdarolmalıdırlar.

o    Okulun tüm üyeleri, çevrimiçi ortamda güvenlive uygun davranışhakkında hatırlatılacak ve okulcamiasınınherhangibirdiğerüyesinezararvermek,sıkıntıyaşamakveyasuçoluşturanherhangibiriçerik,yorum,resimveyavideoyayımlamamanınöneminihatırlatacaktır.

o    Okul, çevrimiçi güvenlik(e-Güvenlik)olaylarını, uygun olduğunda, okul disiplini / davranışpolitikasınauygunolarakyönetir.

o    Okul,ebeveynlere,ihtiyaçduyulduğundabunlarlailgiliendişeleribildirir.

o    Herhangibirsoruşturmatamamlandıktansonraokulbilgialacak,öğrenilendersleribelirleyecekvedeğişikliklerigerektiğigibiuygulayacaktır.

o    Sorunlarıçözmek içinebeveynlerinveçocuklarınokullaortakçalışması gerekir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2021 - Güncelleme: 13.01.2023 22:31 - Görüntülenme: 474
  Beğen | 0  kişi beğendi