BURSA / OSMANGAZİ - Fatih İlkokulu

DEĞERLERLE BÜYÜYEN DEĞERLİ ÇOCUKLAR

Proje hakkında

Atalarımız yüzlerce yıl dört kıtada hükmünü sürdürmüştür. Yaşadığı yönettiği yerlerde adil ve merhametli bir yönetim tarzı ile halkı refah ve huzur içinde asırlarca yaşatmıştır. Bizler atalarımızdan miras aldığımız bizi biz yapan değerleri bizden sonraki nesillere de ulaştırmayı şiar edindik.
Bu projede öncelikli amacımız; Saygı ve sevgi, hoşgörü, sorumluluk, yardımseverlik, doğruluk değerlerinin öğrencilerimize aktarılması. Öğrencilerimizde bu bilinci kazandırmak için onlara bir yandan değerlerimizi öğretirken öte yandan sokakta oynadığımız oyunları, masalları, kültür motiflerinden, tarihe iz bırakan ilim adamlarımızı ve âlimlerimizi tanıtacağız. Projemiz sayesinde ahlaki tutum ve davranışlarımızı gelecek nesillere aktarılmasına köprü olacağız.

HEDEFLER

ÇALIŞMA SÜRECIÖğrencilere ailesinin ve toplumun bir üyesi olarak ailesinde ve toplumda yardımlaşma olgusunu kazandırmak,
Öğrencileri kendine güvenen, sistemli çalışabilen, sorumluluk

sahibi bir birey olmasını sağlamak,
Öğrencilerimizin milli manevi ve evrensel değerleri hayata geçirerek toplumun her kesiminden inşalara karşı saygılı ve hoşgörülü bir yaklaşım sergilemesini sağlamak,
Öğrencilerimizi

n olumsuz bir durumda kalsalar bile asla doğruluktan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmemelerini sağlamaktır.

Projemizin tamamlanma süresi üç ay olarak öngörül

müştür. Nisan ve Mayıs ayları içerisinde aşağıda belirlediğimiz etkinlikleri yapıp Haziran ayında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, projeye katılanlara sertifika verilmesi, elde edilen ürünlerin sergilenmesi planlanmıştır.
Nisan ayı etkinlikleri:
1. Etkinliklerin planlanması ve proje başvurusu yapılması,
2. Proje ortaklarının kendilerini, okullarını ve şehirlerini tanıtması,
3. Proje ortakları arasında görev dağılımlarının yapılması
4. Proje logosu oluşturma,
5. Proje webinarımızın yapılması,
6. Sevgi, Saygı ve Hoşgörü değerleri ile ilgili proje ortaklarının ülkelerindeki sokakta oynadıkları oyunlardan, halk masallarından, kültür motiflerinden, tarihe iz bırakan ilim adamları ve alimlerinden biri veya birden fazla örnekler sunmak
Mayıs ayı etkinlikleri:
1. Öğrencilerimize insanların olduğu farklılıklarını seçme hakkı olmadığını herkesin kendine özgü bir birey oldukları ve özgüven aşılanması için proje ortaklarının ülkelerindeki

BEKLENEN SONUÇLAR

Anadolu'nun birçok şehrinde bizi biz yapan değerlerin proje ortaklarının yaşadıklar

ı yerlerde de tanıtılması, örf adet ve geleneklerin geleceğimiz olan çocuklara yaşatarak öğretilmesi, yaşamlarında bu değerleri uygulamaları