AİLEMLE OKUYORUM

"Ailemle Okuyorum"

PROJENİN ADI       : "Ailemle Okuyorum"

PROJENİN AMACI : Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,okulumuz öğrencilerinin

okuma oranını arttırmak.

PROJENİN SÜRESİ : 16 ŞUBAT 2022- 20  Nisan  2022

PROJENİN UYGULANMA ALANI: Fatih ilkokulu ve Velileri.

Tüm öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı ve merakı uyandırmak için öğretmenlerin önemli bir katkısının olacağı kuşku götürmez bir gerçektir. Herhangi bir kimseye bir davranışı yapması ya da yapmaması gerektiğini sözle ifade etmek yeterli değildir. Tıpkı öğrencilere "Çocuklar, kitap okumak gereklidir. Kitap okumalıyız" demenin kitap okuma hevesini uyandırmayacağı gibi. Zaten Ülkemizde kitap okuma oranının çok düşük olması da belki bu yüzdendir. Oysaki eğitim seviyesi yüksek ülkelerde tüm fertler hayatlarının her döneminde kitap okuyorlar. Velilerin de kitap okumanın sadece öğrencinin işi olmadığını bilerek ona göre davranması gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığını edinen bir birey hayatının her döneminde kitap okuyacak ve bunu kalıcı bir davranış olarak devam ettirecektir.

Yayın: 14.02.2022 - Güncelleme: 21.09.2022 16:35 - Görüntülenme: 7397

Etiketler :